Karhunkaatajan kennel
Karhunkaatajan kennel


Kennel.fi

SUURRIISTA KOIRAT ”PILASIVAT” MEJÄ KOKEET

20.6.-04 Kisailtiin Haminan Kannusjärvellä kansalliset MEJÄ-kokeet. Nämä kokeet olivat samalla SMJ:n mestaruuskokeet.
Kitulan- ja Kannusjärven erämiehet olivat yhteistyössä SMJ;n jäsenten kanssa laatineet järjestelyiltään erittäin onnistuneet MEJÄ kokeet sääntöjen vaatimaan riistarikkaaseen maastoon.

Tuomareina kokeessa toimivat Asko Kukkola ja Tuire Lindfors

Koemaastot ja –olosuhteet olivat kokeen läpiviemiselle erinomaiset, ja vaativuustasoa jäljitykselle oli maastossa lisäämässä runsas määrä riistaeläinten jälkiä. Oli havaintoja hirvistä, metsäkanalintupoikueista, mäyristä, luontoon jäljelle tapetuista jäniksenpojista ja jopa vahvoja viitteitä sudesta.
Nämä suurpetohavainnot tosin saivat järjestön suurriistasta ja sen seurannasta kiinnostuneiden jäsenten metsäveret sen verran lämpenemään, että kyseistä havaintoa täytyikin lähteä vielä lauantai-iltana, jäljen tekojen jälkeen tarkastelemaan. Ja jälleen saatiin havaita miten ovela eläin susi on. Niin ne vain jäljet tehtyään nytkin naamioituivat aivan samannäköiseksi kuin naapurin isännän ajokoira ja irlanninsetteri.

Kokeeseen osallistui koiria useista perinteisistä jälkikoiraroduista, noutajista, fläteistä ja cockerspanieleista, mutta olipa joukkoon eksynyt muutamia kappaleita SMJ:n jäsenten suurriistakoiriakin.
Nämä suurriistakoirat olivat pääosin näitä lukutaidottomia, pysäyttäviä, pystykorvaisia suurriistakoiria, jotka eivät olleet lukeneet rotumäärityksiään ja sitä kautta eivät ymmärtäneet mitä ominaisuuksia minkäkin rodun rotumäärityksiin kuuluu.
Juuri oli ehditty palautua Latviasta, missä samaiset koirat olivat ”pilannet” epäviralliset villisian haukun SM-kokeet ja Baltia maaottelun sekoittamalla tulosluettelojen kärkipäät sellaisilla koirilla joiden ei rodunomaisesti edes pitänyt haukkua villisikaa.

Liekkö tämä maaston riistarunsaus sitten tehnyt tehtävänsä ja haitannut perinteisiä jäljestyskoiria, tulostason jäädessä kärjen jäljessä suhteellisen vaatimattomaksi.
SMJ:n mestaruuden ”kuittasi” ja samalla koko yleiskilpailun voiton vei Jpu Ukkoteeren Raiku, 47 pistettä.
Ainoana mitalikolmikkoon Baltiassa villisikadiplomeita keränneiden koirien joukkoon jäljesti Islu Igor, 34 pist.
SMJ:n pronssin ja samalla yleiskilpailunkin kolmannen tilan kuittasi Baltian villisikamestari, nhhu Talikkosarven Atte 30 pist.

Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy