Karhunkaatajan kennel
Karhunkaatajan kennel


Kennel.fi

Karhunkaatajan M-pentue

FIN KVA Karhunkaatajan Nemesikselle ja
C.I.B FI MVA FI KVA DK MVA MV-10 V-09 Rajahirven Nikelle pentuja 29.6.2012

Nemesikselle eli tutuimmin Monsterille ja Nikelle syntyi 2 urospentua ja 7 narttupentua.

Pentueelle valittiin urosta hiukan kaksijakoisissa tunnelmissa: onko nyt kyseessä kennelin näyttely- vai karhulinjainen pentue? Onhan isällä ja sen suvuilla näyttelymenestystä vaikka muille jakaa ja Monsteriltakin puuttuu vain se viimeinen serti kaksoisvalion arvosta. Vai onko kyseessä sittenkin karhulinjainen valinta, onhan sukutaulun vallitsevana koirana Ukkoteeren Raiku. Siinäpä miettimistä kerrakseen.

Raikun karhuveret ainakin ovat sukuun jonkin verran periytyneet, siitä kertoo sekin että Monsterin sisarusparvesta viideltä löytyy hyväksytty KARH-1. Monsterin sisarusparvestahan yksi on Ruotsissa ja kaksi Norjassa. Suomen hirvikokeisiin ja tietokantoihin tuloksia sieltä ei ole tullut, mutta sähköpostitietojen mukaan hyviä karhutyöskentelyjä on päästy kuulemaan sielläkin.

Hirvipuolella hyvä haku oli kuitenkin valintojen ensimmäinen kriteeri yhdistelmässä ja se ainakin täyttyy molemmilla vanhemmilla. Aina niin jahti- kuin koetilanteessakin riittää se yksi, ensimmäinen hakulenkki.

Pentueen pennut jakaantuivat tasaisesti eri puolille Suomea ja ensi syksynä odotellaan ensimmäisiä tietoja kumpi linjaus alkaa viedä voittoa pentueessa.

Sen verran on jo Mindyn eli ”Miinan” omistajallakin luottoa, että hyvä haku periytyy, että tutkaa saa alkaa opetella kantamaan metsäretkillä jo kolmen kuukauden ikäisenä, eikä syyttä.

Pennuista Misty Foxinkin piti lähteä uuteen kotiin Lounais-Suomen rannikolle, mutta tuossapa se näkyy edelleen olevan. Ja kiusaavan isompiaan, minkä muulta pahanteoltaan ehtii.

Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy