Karhunkaatajan kennel
Karhunkaatajan kennel


Kennel.fi

Karhunkaatajan H-pentue

Ensimmäinen riistakosketus

Karhunkaatajan Evitalle ja Tuliportin Totille pentuja 28.3.2010

Evitalle ja Tulliportin Totille syntyi 3 narttupentua ja 6 urospentua sunnuntaina 28.3. Tasakokoiset pennut ovat virkeitä ja tyytyväisen oloisia. Evitalta pentujen synnytys ja hoito näyttikin käyvän oikein näppärästi heti alusta alkaen.

Evitalla oli ankea lapsuus, sillä puolen vuoden ikäisenä se sai ikävän hirvikosketuksen haukkuessaan yhdessä toisen koiran kanssa, jonka johdosta se palautui takaisin kennelin tarhaan. Seuraavana syksynä Evita ei alkuun edes katsonut hirviin päinkään, haukkumisesta puhumattakaan. Haukkutilaisuuksia tarjottiin kuitenkin, alkuun yhdessä kotikennelin koirien kanssa. Riistaveret voittivat traumaattisen kokemuksen ja loppusyksystä Evita haukkui jo yksinkin.

Seuraavana syksynä, eli vuonna 2009 reilun kahden ja puolen vuoden kypsässä iässä, Evita haukkui itsensä käyttövalioksi. Paras koetulos on 93 pistettä. Kymenläänin Hirvikoirayhdistyksen mestaruuskokeessa tuli toiseksi paras koetulos: 89,5 pistettä, kisan kakkossijoitus ja parhaan nartun palkinto. Kun terveystulokset (lonkat, silmät, kyynärpäät) näyttivät vihreää valoa, päätettiin katsoa, miten pentujen teko luonnistuisi.

Urokseksi valikoitui nuori käyttövalio, Tulliportin Toti, FIN16751/08A.
Totin hirvikoetulokset ovat:
31.12.2008 AVO1 83 p
2.10.2009 VOI0 6 p
10.11.2009 VOI1 93,5 p
20.11.2009 VOI1 82 p
6.12.2009 VOI1 90,5 p

Totin oma pentuearvo on 6/6. Totin suvussa on runsaasti erinomaisia koiria, myös narttulinja on vahvaa. Evita on Karhunkaatajan Piece of Caken ja Rusmosan Kamun jälkeläinen, Totin takaa löytyvät Rampo ja Tentunmäen Mandi. Evitalla ja Totilla ei itsellään ole (vielä) karhunäyttöjä, mutta molemmissa sukulinjoissa löytyy virallisen karhutaipparin haukkuneita koiria useammassa polvessa.

Kun pennut oli hoidettu luovutusikään, Evita matkusti uuteen kotiinsa Haminan suuntaan, yhdessä tyttärensä Helmin, eli tuttavallisemmin ”Saaran” kanssa, joka jäi myös kennelin osaomistukseen.


Viiden sukupolven sovittaminen samaan kuvaan kuvauksellisesti tahtoo olla ylipääsemätön vaikeus.

Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy